Prémium minőségű macskacsapda,
 közvetlenül a gyártótól
.
Magyarország területén ingyenes kiszállítás GLS-el!

Rendeljen telefonon vagy e-mailben!
  0670/363-8179 vagy 0620/363-8286
E-mail: info@agrohydro.hu

Az utóbbi időben sok gyenge minőségű élvefogó jelent meg a magyar piacon:

Ne vegyünk meg olyan macskacsapdát, mely már ránézésre is gyenge anyagból készült: ha kézzel benyomható a rács akkor egy kifejlett kandúrt nem tart benn. Óvakodjunk a kisméretű eszközöktől, mert a kétoldalas működés felezi a csapda aktív hosszát – ez a nyurga testű macskák esetében különösen hátrányos – a csapda ajtó ugyanis a macska hátára fog csapódni. Kerüljük a házilag kendácsolt, fából készül csapdákat –  ezek sem tartják benn a szabadulni igyekvő macskát.

Ne vegyünk meg olyan csapdát sem, melynek mechanikája vagy bármely alkatrészének minősége kétségeket ébreszt. Jó ha tudjuk: a befogott macska minden áron szabadulni próbál: a rossz minőségű macska nem fogja meg a macskát, de ha mégis akkor nem tartja benn. Nincs rosszabb, mint amikor a befogott állat szétfeszíti a gyenge ketrecet, majd kiszabadul. A ravasz állat könnyen tanul, a jövőben óvakodni fog a gyanús ketrec-szerkezetektől. Macskafogásra alkalmas csapdával is csak álcázás után lehetünk eredményesek ilyen esetben.

Most olyan élvefogó csapdákat mutatunk meg,
melyen NEM ALKALMASAK macskafogásra:

Gyenge rácsú macskacsapda

Ezt a képet egy vásárlónk készítette, hazai webshopban 11.000Ft-ért vásárolt csapdáról. Ez valójában egy nyestfogó csapda, de a gyártó ebből a rácsból készíti a macskafogó csapdáját is. A csapda a kihelyezést követő 10 napon belül eredményes volt, az éjszaka kellős közepén hallotta is emberünk a csapda csapódását.
Reggel az első dolga volt ellenőrizni a csapdát, a képen látható látvány fogadta.
A ketrec szétfeszítve, a csapda természetesen üres. Jól látható, hogy a befogott állat addig harapta, feszegette a csapdát, míg tönkretette azt. A rács ponthegesztése nem bírta ki az erőhatást, a csapda kuka, a befogott állat kiszabadult. 

Ha az állat kiszabadul egy csapdából, másodszor sokkal nehezebb, időigényesebb lehet befogni.
A történet tanulsága az, hogy érdemes első körben minőségi élvefogó ketrecet vásárolni.

“Gazdaságos kialakítású csapda – csirkedrótból”

Az alábbi csapdát mi rendeltük egy hazai kisipari gyártótól. Elrettentő példaként. Kölyök róka és macska befogására árulták a csapdát. Ezen csapda hossza (100cm) és átmérője (25cm) róka befogására alkalmatlan, és akkor még csak a méretről beszéltünk. A csapda olyan gyenge rácsból készül, hogy szinte kézzel összegyúrható. Lényegében egy csirkedrót erősségű rácsból gyártott csapda. Ez bizonyosan alkalmatlan macska vagy nyestfogásra.
A szabadulni próbáló állat másodpercek alatt szedné darabokra ezt a csapdát. Pillekönnyű, nincs benne anyag. Cégünk macskacsapdájának tömege több mint 7 kg, ez a csapda csak 2.1kg.
Vagyis kb harmada anyagból készül. Vajon melyikből fog kiszabadulni a macska?

Macskafogó csapda

“Meghibásodó zárszerkezet”

Olcsó macskafogó

Érdekesség, a csapda zárásának kialalakítása. Egy elmés, rugós zárszerkezet biztosítja az ajtó zárását.
Működik ez, de tartós kültéri használat esetén porosodni, rozsdásodni hajlamos, továbbá a rugó idővel elfárad, és a csapdaajtó zárását már nem garantálja. Érdemes még megfigyelni a peremezett erősítést nélkülöző, egy ponton rögzített ajtó problémáját. Ha nem a rácsot szaggatja szét a  befogott állat, akkor a csapdaajtó szélét feszíti fel. A lényeg nem változik, ez a csapda nem tartja benn a szabadulni igyekvő macskát. A képen látható az újonnan ügyes, kültéri használat mellett azonban bizonyosan problémás rugós rögzítőszerkezet. Nem tartjuk jó ötletnek. Folyamatos gondozást igénylő alkatrész használata nem célszerű egy tartós kültérre szánt csapda gyártása során. Cégünk csapdái nem tartalmaznak elromló vagy elfáradó alkatrészeket. Kizárólag gravitációs-mechanikus elven működő csapdát készítünk, kompromisszumok nélkül. 

Cégünk nem csak gyártja és forgalmazza,
használja is a macskacsapdákat!

10 éves kártevőirtó és élvecsapdázási gyakorlat, továbbá folyamatos terepmunkák tapasztalatainak eredménye ez a masszív, kompromisszumoktól mentes élvefogó csapda.


Saját gyártóbázisunk készíti a ketreceket, vásárlásával hazai munkahelyeket támogat.
Magyar termék, nem kínai silány minőség!

A macskacsapda házhozszállítása ingyenes!

Az ingyenes postázás feltétele az előreutalás, a kiállított számla másolatát e-mailben küldjük el.

Megrendelést telefonon, sms-ben és e-mailben egyaránt leadhatja.